Det här med hemstäd

Tjenare bloggen! Nu ska vi prata om något som många kallar vardagslyx, jag skulle däremot vilja påstå att det i vissa hushåll kan vara en nödvändighet. Det jag pratar om är givetvis hemstäd, något som jag tror de flesta önskar att de hade. Hemstäd för mig skulle absolut vara en lyxig tjänst. Jag har bor själv på Lidingö i en lägenhet med två rum och har egentligen inget som helst behov av hemstäd. Om man bortser från bortplockning och disken efter maten, så räcker det att jag lägger trettio minuter i veckan för att min lägenhet ska se ren och fin ut. Men min verklighet är inte alls som alla andras, i vissa fall skiljer det sig långt därifrån. Jag har kollegor på jobbet som bor i ett hus med sin familj på fem personer och jag har märkt hur våra vardagar skiljer sig väldigt mycket. Klockan halv åtta varje morgon ringer min klocka, tio minuter senare är jag påväg till jobbet. När klockan halv sju ringer min kollegas klocka, då kliver han upp och börjar göra frukost och väcker barnen. När jag vaknar så sitter han på väg till skolan för att lämna barnen. På eftermiddagen är det likadant, jag har redan gjort alla mina sysslor innan han hunnit komma hem. Jag förstår honom när han säger att hemstäd hade varit skönt och det är egentligen inte så konstigt med tanke på att han och hans fru har så mycket annat att behöva tänka på. Det hade knappast varit någon vardagslyx för dom att ha hemstäd, utan det är snarare en nödvändighet för att hinna med allt annat i vardagen. Som ni märker så är kontrasterna ganska stora och vem vet, en dag kanske jag också behöver skaffa hemstäd för att klara allt vad vardagen innebär med familj. Har det gott nu!